Helene er ambassadør for Psykiatrifondens ungeindsats ’Sig det højt’. I en video taler hun med med Jasmin, der er influencer. De taler om at sige det højt, når man har det skidt.

Se Helene og Jasmins snak her:

Fra Psykiatrifondens indsats ‘Sig det højt’

REFLEKSION Fortæller du til dine venner, når du har det svært? Er det pinligt at fortælle om?

IDÉ TIL AVISEN Lav en voxpop med udgangspunkt i spørgsmålet: “Hvis nogen spørger, hvordan det går, siger du det så, hvis det går skidt?” Hvorfor / hvorfor ikke?

BRUG FOR HJÆLP? EN GOD IDÉ? Ring til mediekonkurrencens hotline tirsdag & torsdag kl. 10-13 på 77 31 01 04 eller mail mediekonkurrence@ms.dk 

Hvad er voxpop?
Voxpop er en rundspørge blandt tilfældige mennesker. En slags mini-interview, hvor forskellige personer kort giver deres mening eller viden om et bestemt emne. Kan med fordel laves på steder med mange mennesker – fx en gågade, indkøbscenter eller station.


Sig det højt

Perfekt på sociale medier

Hvad svarer du, når nogen spørger ”hvordan går det?”, og du faktisk har det skidt? Er du ærlig eller smiler du og siger, at det går fint? Der findes en perfekthedskultur, som gør det svært at vise, når tingene ikke perfekte.

På sociale medier viser mange en poleret og fejlfri version af sig selv, så man går faktisk imod strømmen, når man viser sårbarhed og siger, man har det svært. Det er også med til at styre fællesskabet, så der er plads til både at være stærk og ovenpå, men også til at være usikker, bange eller have det skidt.


FAKTA | Svært at sige det højt

1 ud af 4 unge deler sjældent eller aldrig nederlag og sorger med deres venner.
De unge siger bl.a., at det er for privat, og at de ikke vil belaste deres venner. Nogle tænker også, at vennerne ikke vil forstå dem. Andre synes, det er pinligt eller skammer sig.

1 ud af 4 unge føler ofte eller altid et pres fra de sociale medier. Flere piger end drenge.

60 % af unge er bekymrede ved udsigten til ikke at få ”det rigtige” job eller ”den rigtige” uddannelse.

Næsten halvdelen af unge føler, at de kun er gode nok, når de har succes på næsten alle områder i deres liv.

Kilde: ‘Hvis jeg bare tager mig sammen, Psykiatrifonden 2017


Hør flere samtaler fra ‘Sig det højt’:

Fra Psykiatrifondens indsats ‘Sig det højt’
Fra Psykiatrifondens indsats ‘Sig det højt’