Josephine er vokset op i en lille by i Jylland, men hun følte sig tidligt anderledes. Hun havde andre interesser, følte sig uden for byens fællesskaber, og hun kedede sig ofte efter skole.

På et tidspunkt opdagede hun gothmiljøet, hvor folk dyrker det mørke og dystre. Det kan se ondt og uhyggeligt ud, men faktisk handler det om at udtrykke sig kreativt og give rum for svære følelser. Josephine føler sig godt tilpas i gothmiljøet, men der er ikke mange omkring hende, som forstår hendes interesse. Da hun startede på en ungdomsuddannelse, blev de nye klassekammerater skræmt af hendes stil og snakkede ikke med hende. Det irriterer Josephine – men mest på deres vegne. For det er dem, der går glip af noget:

”Jeg har mange gange oplevet, at jævnaldrende, når de var pissefulde på Crazy Daisy, kom over og sagde: ”Åh, hvor er du sej, Josephine. Jeg ser virkelig op til, at du gør, hvad du vil!” Mandag morgen, når de var ædru, lod de, som om intet var hændt.”

Mine første år som teenager var svære, fordi folk ikke forstod mig, og det var jo lige netop der, jeg havde mest brug for andre mennesker. Man står dér helt ung og vil gerne være smart.

Josephine

REFLEKSION Hvorfor tager nogle afstand fra det, der er anderledes?

IDÉ TIL AVISEN Er der nogen eller nogle I jeres by, der skiller sig markant ud? Hvordan skiller de sig ud? Lav interview med personen/personerne. Hvad kræver det at skille sig synligt ud? Hvilke reaktioner får han/hun/de? Er der noget, interviewpersonen ville ønske fra omverdenen? OBS! Lav også gerne interview med andre fra byen om deres syn på dem eller det, der skiller sig ud.

BRUG FOR HJÆLP? EN GOD IDÉ? Ring til mediekonkurrencens hotline tirsdag & torsdag kl. 10-13 på 77 31 01 04 eller mail mediekonkurrence@ms.dk 
Josephine
Josephines ven, Mareridt, der også er goth
Josephine

Mennesker i kasser

Mennesker putter hinanden i kasser hele tiden. De fleste har oplevet at havne i en kasse, de ikke følte, de hørte til i. Selvom kassetænkning kan være både frustrerende og ubehageligt, er vores hjerne faktisk lavet til det. Den sorterer alle de mange input, vi får i løbet af en dag, og grupperer dem. På den måde kan vi fungere uden at skulle tænke for meget over hver eneste detalje, vi oplever.

Stemplet

Problemet opstår, når kasserne lukkes helt. Så kan ’klassens klovn’ kun være klovn, og det bliver svært at være anderledes end det, de andre ser en som. Det kræver mod at bokse til den kasse, man er i, for det er ikke nemt at sige fra over for et stempel, man har fået af andre.

Se trailer til filmen ‘Klub Kranium’ med både Josephine og Mareridt