Morden, Mads og Niels kalder sig nørder. De interesserer sig for eventyr- og fantasiverdener og elsker at dykke ned i forskellige universer og forstå alle regler og detaljer. De spiller computerspil, brætspil og rollespil, og de går op i det på en måde, som andre kan synes er kikset.

”At være nørd kan vise sig ved en form for indadvendthed og det, at man går rigtig meget op i ting, som ingen andre rigtig synes er interessante”, siger Morden. De tre venner oplever at blive drillet med deres nørderi, især jo ældre de bliver. Men de står ved det og laver fx stand-up show med nørdede jokes og fortællinger om livet som nørd.

Hvis man er en nørd, skal man bare stå ved det. Det dér med at fake, at man går op i fodbold eller traktorer, eller hvad det nu er, de andre i klassen går op i… det skal man ikke gøre.

Morden

REFLEKSION Hvad betyder det at være nørdet? Kan det være modigt at stå ved sine interesser?

IDÉ TIL AVISEN Gå på jagt efter personer eller grupper, der går op i noget særligt eller har en interesse, hobby eller sport, som få andre har. Lav interview og tag billeder. Spørg fx hvordan, de fandt interessen, og om de deler den med andre. Hør også om de får positive / negative reaktioner. Kræver det mod af dem at skille sig ud?

BRUG FOR HJÆLP? EN GOD IDÉ? Ring til mediekonkurrencens hotline tirsdag & torsdag kl. 10-13 på 77 31 01 04 eller mail mediekonkurrence@ms.dk 
Tryk for at se video med Morden, Mads og Niels

Ret til at være sig selv

Der findes rettigheder, som skal sikre, at mennesker kan være sig selv. Det handler bl.a. om retten til at tro på det, man vil, og retten til at sige sin mening højt. Det handler også om beskyttelse mod racisme og diskrimination. Altså negativ forskelsbehandling på grund af fx hudfarve, seksualitet, tro, handicap.

Nogle rettigheder er nedskrevet i Grundloven, andre i Verdenserklæringen om Menneskerettigheder eller i internationale aftaler som FN’s Børnekonvention.


Links til love og konventioner

Verdenserklæringen om menneskerettigheder (forenklet udgave)

Danmarks grundlov

FN’s Børnekonvention

EU’s Charter om grundlæggende rettigheder

Nørderne strike back
Morden, Mads og Niels har et comedyshow på TV2 Play om dødstjerner, brætspil, zombier og andre nørdede ting.